TRE®

Trauma /  Tension Release Exercises (TRE®)TRE® is ontwikkeld door David Bercelli, internationaal expert in trauma-interventies en het oplossen van conflicten.  Hij ontwikkelde een reeks eenvoudige trauma-ontspanningsoefeningen die ik je in de sessie aanleer. 

Trauma mag je in deze context erg ruim zien als alle spanningen die we in ons lichaam om de ene of andere reden vasthouden.


TRE® brengt een puur neuro-fysiologisch  proces in gang, om diepe chronische spierpanningen te ontspannen of 'releasen'.  We werken dus alleen maar met de natuurlijke mechanismen in ons lichaam, die bij iedereen aanwezig zijn.


Op deze manier proberen we een connectie of conversatie met je lichaam tot stand te brengen in een veilige omgeving, met behoudt van zelfcontrole en met respect voor je eigen grenzen.  Niets moet, je kan geen fouten maken.  


Ik biedt TRE® apart aan of in combinatie met gesprekstherapie. 

Een sessie duurt 60 minuten.  We werken gewoon in mijn gesprekslokaal. Je doet best makkelijk zittende kledij aan. Verder hoef je niets mee te nemen, matjes etc. zijn aanwezig.  


Ik biedt ook TRE® aan voor groepen van 3 tot 8 mensen.  Voor meer info neem je best even contact op. 

OPGEPAST: TRE® geeft geen garantie op genezing van chronische pijnklachten of psychische trauma's . 

Verder is het niet geschikt voor zwangere vrouwen of mensen met ernstige fysieke beperkingen. 

Twijfel je of TRE® geschikt is voor jouw, neem dan even contact op.