Hoe ga ik te werk

Eerste gesprek


Een eerste gesprek dient vooral ter kennismaking.  Er is plaats voor jouw verhaal. We bekijken hoe je huidige levensomstandigheden er uit zien en staan stil bij de reden van je komst. Verder vertel ik je wat over mijn manier van werken. Je hoeft niet meteen een nieuwe afspraak te maken, je mag er gerust even over nadenken.


Inzicht krijgen in de problemen waar je tegenaan loopt en de nodige vernderingen doorvoeren, duurt doorgaans langer dan één gesprek.    De kennismaking op zich kan al dingen verschuiven maar  het dient vooral om te zien of het 'klikt' en of we samen een eventueel verder traject zien zitten met elkaar. 

Je hoeft niets mee te nemen, alleen jezelf.


Volgende gesprekken


Bij elk gesprek krijg je de ruimte om te vertellen wat je bezig houdt, wat je bezorgt etc. Dat wat "bovenaan" ligt in je gedachten of gevoel, is  meestal belangrijk.


De frequentie van onze contacten hoeft niet volgens een vast ritme te verlopen, al kan dat wel.  Je beslist na elk gesprek zelf wanneer je wil terugkomen, afhankelijk van je behoefte op dat moment.  Zo lang mijn agenda het toelaat, kan in principe alles. 


Hoe vaak we elkaar moeten zien voor je weer verder kan, is moeilijk te voorspellen. Sommigen voelen zich na een aantal gesprekken al voldoende geholpen; anderen hebben meer dan een jaar ondersteuning nodig. 

In de loop van de therapie maak ik ook ruimte om het verloop te evalueren.  We bekijken hoe het loopt, wat er al geholpen heeft en wat er eventueel nog voor je ligt. Als jij denkt geen nood meer te hebben aan de gesprekken, ronden we het af en nemen we afscheid.Terugbetaling


Sommige mutualiteiten betalen momenteel een beperkt aantal sessies (6 tot 24 per jaar)  voor een deel terug. Check bij uw mutuliteit of dit het geval is.  Recent (18/5/2018) kwam er bericht in de media dat  een psychologische consultatie zal terugbetaald worden eind 2018. Terugbetaling van een consultatie kan alleen bij geregistreerde eerstselijnspyschologen voor 4 tot 8 sessies via een voorschrift.  Ik verwijs u graag door naar uw huisarts voor meer info. 

Copyright @ All Rights Reserved